Når juss møter AI

Hva er egentlig kunstig intelligens og hva skjer når den møter jussen? I dette kurset vil vi belyse disse og flere andre relevante temaer.

Meld meg på

Tid

28. aug.

Påmeldingsfrist: 14. aug.

Timer

3 juridiske timer

Fagområde

Sted

Gyldendal Norsk Forlag, Sehesteds gate 4, OSLO

Kursavgift

Medlemmer: 2 450 NOK

Andre: 2 950 NOK

INNFØRINGSKURS

Hva lærer du?

Kunstig intelligens og smarte maskiner og løsninger blir stadig mer vanlig. Løsninger basert på kunstig intelligens har stort potensiale, men samtidig reiser det en rekke nye juridiske utfordringer. Hvem har ansvar for å skaffe nok og riktig data til treningen av AI-en? Hva når AI-en tar beslutninger eller inngår avtaler på veiene av bedriftene? Og hvem har ansvaret når AI-en plutselig ikke gjør som vi hadde tenkt at den skulle? 

I dette kurset vil vi belyse disse og flere andre relevante temaer. Christian Bendiksen er en av de fremste ekspertene i grenselandet mellom selvlærende systemer og juss, og en ivrig teknologientusiast. Eirik Norman Hansen har jobbet med teknologi og digitalisering i mer enn 20 år, og er mest av alt opptatt av hva vi kan bruke teknologi til, og hva det betyr for oss mennesker, organisasjoner og samfunn. Sammen har de skrevet boken «Når juss møter AI – rettslig regulering av kunstig intelligens» som lanseres på Gyldendal 16. juli.

Kurset arrangeres i samarbeide med Gyldendal. Boken er inkludert i kursavgiften og deles ut på kurset.

Hvem passer kurset for?

Alle jurister og advokater som kan komme i befatning med juridiske problemstillinger knyttet til anskaffelse og bruk av kunstig intelligens

Program

9:00 Velkomstkaffe og registrering
9:30 Maskinlæring, etikk og visjoner Eirik Norman Hansen,


Advokat, Christian Bendiksen,
Brækhus Advokatfirma DA, Oslo

10:15 Pause
10:30 Juss og tilgang til data Advokat, Christian Bendiksen,
Brækhus Advokatfirma DA, Oslo

11:15 Pause
11:30 Maskinlæring og juss – bruk av autonome selvlærende systemer Advokat, Christian Bendiksen,
Brækhus Advokatfirma DA, Oslo

12:15 Grab and go lunch fra Food Lab
Skriv ut hele programmet

Legal tech

Det skjer mye spennende innen jus og teknologi for tiden. Hvordan vil teknologi endre den juridiske bransjen? Hva bør juristenes «verktøykasse» inneholde?

JUS er blant annet bidragsyter til Oslo Legal Hackathon som ble arrangert for første gang i 2018. Det blir Hackathon også i år, fra 20.-21. september. Dette er et to-dagers arrangement som skal bidra til å drive innovasjon av juridisk sektor. Her samarbeider studenter og fagfolk innen jus, teknologi, design, og entreprenørskap i en konkurranse for å finne løsninger på utfordringer innen juridisk sektor.

Har du innspill til tema på kurs og arrangementer, ta gjerne kontakt med Karen Lyche Oppegaard (klo@jus.no), markeds- og innovasjonssjef.

Mer informasjon om fagutvalget

Flere aktuelle kurs

September