Svalbardkurset 2019 – Fordypningskurs i offentlige anskaffelser

JUS gjentar suksessen og arrangerer nytt fordypningskurs på Svalbard 7. – 10. mars 2019.
Venteliste

Tid

7. – 10. mar.

Påmeldingsfrist: 1. nov.

Timer

14 juridiske timer

Fagområde

Sted

Funken Lodge, Vei 212-4, Postboks 548, Longyearbyen

Kursavgift

Medlemmer: 6 900 NOK

Andre: 8 500 NOK

+ valgfrie tillegg

FORDYPNINGSKURS

Hva lærer du?

JUS gjentar suksessen og arrangerer nytt fordypningskurs på Svalbard 7. - 10. mars 2019. 

 

Kurset er et fordypningskurs i anskaffelsesrett, og passer for deg som har grunnleggende kunnskaper i anskaffelsesrett, og som ønsker en faglig fordypning innen utvalgte emner. Du må være innstilt på en aktiv og involverende kursform.

 

Foredragsholdere er professor Sue Arrowsmith, tidligere Regjeringsadvokat Sven Ole Fagernæs, advokat Morten Goller og advokat Oda Ekre.

 

Kurset vil inneholde en dybdegjennomgang av viktige nye rettsavgjørelser, endringsadgangen i inngåtte kontrakter og vilkårene for erstatning ved brudd på anskaffelsesregelverket. Professor Arrowsmith vil også holde et kort innlegg om Brexit. Med "svalbardianeren" Sven Ole Fagernes med på turen, sikres vi lokal forankring med et innlegg om Svalbard - kunnskap, dramatikk og politikk. Programmet vil bli tilpasset aktuelle temaer i lys av utviklingen frem til mars 2019. Detaljert program blir lagt ut senere.

 

I tillegg til det faglige programmet vil det også bli lagt opp til utflukter og aktiviteter i Svalbards vakre natur.

 

Det er begrenset antall deltakere.

Hvem passer kurset for?

Kurset er rettet mot advokater og andre som arbeider relativt mye med offentlige anskaffelser, og forutsetter grunnkunnskaper på området.

Program

9:55 Avreise fra Gardermoen til Longyearbyen
13:55 Ankomst Longyearbyen. Transport til Spitsbergen Hotell
14:45 Enkel lunsj / håndmat
15:00 Kurset starter Advokat, Morten Goller,
Advokatfirmaet Wiersholm AS, Oslo

Advokat, Oda Hellenes Ekre,
Advokatfirmaet Wiersholm AS, Oslo

Advokat, Sven Ole Fagernæs,
Advokat Sven Ole Fagernæs, Oslo

Achilles Professor of Public Procurement Law and Policy, Sue Arrowsmith,
University of Nottingham

16:00 Pause
16:15 Tema
17:00 Pause
17:15 Tema
18:00 Pause
18:15 Tema
19:00 Slutt for dagen
20:00 Felles avgang middag på Huset Bistro (15 min gåtur)
8:00 Frokost
8:30 Valgfrie aktiviteter - hundesledetur eller isgrotte. (Kulturhistorisk møte går ut grunnet liten interesse)
11:30 Tilbake til hotellet
12:00 Lunsj
13:00 Kursstart
13:45 Pause
14:00 Tema
14:45 Pause
15:00 Tema
15:45 Pause
16:00 Tema
16:45 Pause
17:00 Tema
17:45 Pause
18:00 Tema
18:45 Slutt for dagen
19:15 Felles avgang middag på Coal Miners Bar & Grill (15 min gåtur)
8:00 Fridag - eller scootertur.
8:30 Valgfri aktivitet: Heldags scootertur til Tempelfjorden
17:00 Ankomst tilbake på hotellet
18:00 Aperitiff
18:30 Felles middag på hotellet i Funksjonærmessen
8:30 Morgenkaffe
9:00 Kursstart
9:45 Pause
10:00 Tema
10:45 Pause
11:00 Tema
11:45 Pause
12:00 Tema
12:45 Enkel lunsj / håndmat
13:15 Avreise med buss til flyplassen
14:45 Avreise fra Longyearbyen til Tromsø/Oslo. Ankomst Oslo ca. kl 19.10
Skriv ut hele programmet

Praktisk informasjon

Annet

Hundesledetur 8. mar. Kr 1 450

Vi henter dere på hotellet og kjører ut til Bolterdalen hvor alle får varmedress, støvler, votter, lue og hals. Guiden gir dere en innføring i sledekjøringens mysterier og hjelper alle med å sele på hundene og spenne dem for sleden. Dere vil kjøre 2 og 2 på hvert hundespann, med en guide som kjører foran gruppen. (Hundesledeturen går parallelt med isgrotteturen.)

Isgrottetur 8. mar. Kr 895

Bli med under breen og se fascinerende formasjoner skapt av is og stein. Dette er en opplevelse som tar pusten fra de fleste. Fra Longyearbyen reiser vi opp på Longyearbreen med beltevogn. Deltakerne hentes på hotellet med buss / beltebil og settes av i nærheten av isgrotten. Det siste stykket går man på truger. Vi gjør oppmerksom på at vi noen steder må krype. Gruppen følges av en guide med nødvendig sikkerhetsutstyr.Turen anbefales ikke til personer som lider av klaustrofobi eller bevegelsesbesvær. (Isgrotteturen går parallelt med hundesledeturen.)

Kulturhistorisk møte med Longyearbyen 8. mar. Kr 495

En lokalkjent guide tar dere med gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. På turen besøker dere Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Svalbard Museum er et natur- og kulturhistorisk museum som presenterer bruddstykker fra Svalbards over 400 år lange historie. Galleri Svalbard består bl.a. av over 40 originalarbeider av kunstneren Kåre Tveter, kjent som lysets maler, en unik samling eldre kart, bøker med kulturhistorisk tilknytning til Svalbard og et flott bildespill. Turen gjennom Longyearbyen forgår i buss. Turen forutsetter minimum 15 deltakere.

Heldags scootersafari 9. mar. Kr 3 095

Etter briefing og utdeling av bekledning setter vi kursen mot Tempelfjorden. Turen går gjennom arktisk natur, og kanskje opplever vi noe av Svalbards spennende dyreliv underveis, "kongen av arktis" har et fint fangstområde på fjordisen ved Tuna breen. Vi gjør en stopp ved det historiske området Fredheim, hvor fangstmannen Hilmar Nøis bodde i sin fangststasjon i over 30 år. Vi får se den gamle hytten hvor det ene barnet hans ble født, og den nyere og større hytten han bygde for sin annen kone. Inkludert er alt sikkerhetsutstyr, varmedress, hjelm, hansker etc. Man må ha gyldig førerkort på bil eller motorsykkel for å kunne kjøre snøscooter. Tidligere erfaring med snøscooter er ikke nødvendig. Turen går i litt kupert terreng. Oppgi i kommentarfeltet hvis du skal ha med en kursdeltaker på din scooter og navnet på passasjeren. (Pris for passasjer kr. 1595,-)

Opphold, enkeltrom 7. mar. Kr 8 070

Oppholdsutgiftene inkluder 3 netter i enkeltrom med frokost, en enkel middag på Coal Miners' Bar & Grill på torsdagen og en middag på Husets Bistro (1 drikke inkludert) på fredagen. I tillegg er det inkludert en felles 3-retters festmiddag på hotellet lørdag kveld. En aperitiff før festmiddagen er inkludert. Transport tur/retur mellom flyplassen i Longyearbyen og hotellet er også inkludert i denne pakken.

Opphold dobbeltrom 7. mar. Kr 6 430

Prisen er pr. person i dobbeltrom og inkluder de samme elementene som enkeltrom. Oppgi i kommentarfeltet hvilken kursdeltaker du ønsker å dele rom med.

Drikkekort 7. mar. Kr 295

Longyearbyen var inntil langt utpå 80-tallet en company-town. Gruveselskapet hadde all makt og full kontroll. Til og med inntak av alkohol var underlagt streng kontroll. Gruvearbeidere måtte bruke alkoholkort når de skulle sikre seg en dram eller ølflaske. Med disse kortene ble drikkevarer rasjonert ut. For oss fastboende Svalbardianere eksisterer denne regelen selv i dag når de skal handle på polet. Du får selvsagt kjøpt drikkevarer på utesteder uten rasjonering i dag, men Hurtigruten Svalbard har opprettet et helt eget alkoholkort, som kan brukes i alle våre serveringssteder. (Husets Bistro, hvor vi skal spise en av middagene er ikke et av Hurtigruten Svalbards spisesteder.) Foruten å være en kul Svalbard-suvenir, så gjør også kortet oppholdet for deg og dine mer praktisk og enkelt (5 gjenstander på kortet). Alkoholkortet gjelder for kjøp av alkohol i Hurtigruten Svalbards restauranter på Svalbard; Funktionærmessen, Restaurant Nansen, Barentz Pub & Spiseri, Coal Miners’ Bar & Grill og Funken Bar. Alkoholkortet er kun gyldig for bruk under oppholdet.

Flybilletter tur/retur Oslo-Longyearbyen 7. mar. Kr 4 737

Prisen er kr 4 737,- inkl. skatter og avgifter (med forbehold om endring i skatter og avgifter). Tidspunktene står i programmet. Tilknytningsbilletter må ordnes på egenhånd. Avbestilling etter 5. januar tilkommer et avbestillingsgebyr for billettene. Deltakerne kan gjerne bestille flybilletter selv - både SAS og Norwegian flyr til Longyearbyen.

PENSJONSPRISEN INKLUDERER

Rom/frokost tre netter, tre fellesmiddager, hvorav middag torsdag (Huset) med en valgfri drikke-enhet, middag lørdag (Funken) m/aperitiff og fellestransport mellom flyplassen og hotellet i Longyearbyen. Middag fredag er uten drikke - se egen avkrysning for mulighet til å kjøpe drikkekort.

 

AVBESTILLING

Dersom vi mottar avbestilling senere enn 1. november 2018, må det påregnes full kursavgift og pensjonspris.

Flybilletter kan kostnadsfritt kanselleres innen 10. desember 2018.

 

Svalbard er en traktatstat så husk pass!

Offentlige anskaffelser

Flere aktuelle kurs

Mai