Forhandlinger - slik gjør du det

Vi er alle forhandlere, men bare få av oss er virkelig gode. Forskningen viser at det er stor variasjon i forhandlingsresultater. De aller fleste kan forbedre seg. Mye står på spill. Mislykkes du, kan det bety tapte kontrakter, ulønnsomme prosjekter og brutte relasjoner. Lykkes du, kan du skape vekst og resultater samtidig som du vinner venner og styrker relasjoner. 

Meld meg på

Timer

2 juridiske timer

Fagområde

Publisert: 1. okt. 2019

Ajourført: 1. okt. 2019

Kursavgift

Medlemmer: 1 500 NOK ekskl. mva.

Andre: 2 000 NOK ekskl. mva.

Pris for abonnenter 0,-

INNFØRINGSKURS

Hva lærer du?

Dette kurset er et grunnleggende kurs som gir deg en innføring i forhandling. Kurset kan stå alene eller brukes som en introduksjon til våre øvrige kurs i forhandling som ikke forutsetter at du har deltatt på andre kurs i forhandling. 

Kurset tar for seg nøkkelbegreper du kan bruke for å analysere og forstå praktiske forhandlingssituasjoner. Kurset bygger på teori og forskning om forhandlinger og hva som faktisk gir deg de beste resultatene.


Ved å delta på dette kurset vil du: 

  • Tilegne deg et systematisk begrepsapparat for å analysere og forstå praktiske forhandlingssituasjoner og til å organisere dine erfaringer
  • Lære hvordan du forbereder deg effektivt til forhandlinger
  • Lære hvordan du gjennomfører forhandlinger på en sikker måte og med suksess

Kursleder og den faglige «røde tråden» på alle kursene i profesjonell forhandling er Sverre Blandhol.

_____

PS! JUS tilbyr nå et digitalt abonnement. Her får du tilgang til markedets største digitale portefølje av juridiske kurs. Som en del av dette abonnementet får du også tilgang til to livestreamkurs (årlige oppdateringskurs eller andre kurs som tilbys via livestream).  Her kan du lese mer om abonnementet.

Hvem passer kurset for?

Dette kurset egner seg for alle som forhandler i private eller profesjonelle sammenhenger. Advokater, jurister, ledere, ansatte med innkjøps- eller salgs-ansvar, HR-medarbeidere og tillitsvalgte, samt alle som ellers forhandler, vil ha nytte av kurset.

Leksjoner

Leksjon 1: Vi er alle forhandlere Professor Sverre Blandhol,
Universitetet i Oslo, Det juridiske fakultet

Leksjon 2: Hva er forhandlingskompetanse
Leksjon 3: Nøkkelbegreper
Leksjon 4: Parter
Leksjon 5: Interesser
Leksjon 6: Alternativer
Leksjon 7: Muligheter
Leksjon 8: Hindringer
Leksjon 9: Innflytelse
Leksjon 10: Etikk
Leksjon 11: Fra analyse til strategi

Foredragsholdere

Praktisk informasjon

Dette e-kurset ble laget i oktober 2019.
Du kan ta kurset på PC/Mac, nettbrett eller smart-telefon. Du kan se kurset flere ganger og selv bestemme hvor stor del du ønsker å se av gangen. For å få godkjent etterutdanningstimer må hele kurset gjennomføres og kontrollspørsmålene besvares. Kurset er tilgjengelig i 180 dager fra kjøpsdato eller så lenge du har abonnement.

Publisert: 1. okt. 2019

Ajourført: 1. okt. 2019

Kontaktpersoner

Forhandlinger

Innen området «Forhandling» tilbyr JUS kursrekken "Profesjonell forhandling"som består av et grunnkurs og to påbygningskurs. Vi har også kurs i forliksforhandlinger og kontraktsrisiko. Hver sommer (juni) arrangerer JUS forhandlingskurs på Harvard-campus, med lærerkrefter fra Harvard Law School. Meklingsutdanningen som JUS holder hver høst finner du under området "Alternativ tvisteløsning". Dersom du har innspill til temaer eller foredragsholdere hører vi gjerne fra deg. Kontakt utdanningssjef Torill Løebekken på tol@jus.no.


Mer informasjon om fagutvalget