Personvernerklæring

Dette er Juristenes Utdanningssenters personvernerklæring.

JUS som databehandler

Juristenes Utdanningssenter er juristenes og advokatenes egen organisasjon for etterutdanning og kompetanseutvikling, og er derfor databehandler for personopplysninger knyttet til kursvirksomhet og informasjon om denne til medlemmer i Juristforbundet og Advokatforeningen. JUS har inngått databehandleravtale med begge organisasjonene.

JUS som behandlingsansvarlig

Juristenes Utdanningssenter er dataansvarlig for alle personopplysninger som kursdeltakere gir oss gjennom påmelding, og dermed ansvarlig for at behandling av personopplysninger skjer i tråd med norsk personvernlovgivning, dvs. personopplysningsloven.

Formål med behandling av personopplysninger

De personopplysninger som innhentes, er nødvendige for å kunne administrere kundeforholdet og oppfylle våre forpliktelser knyttet til ikke medlemmer og medlemmer av Juristforbundet og Advokatforeningen. Opplysningene brukes også til markedsundersøkelser og analyser.

 Kategori 

 Detaljer 

 Gjelder for 

 Kontaktopplysninger 

 Navn, adresse, tittel, e-post, telefon 

 Alle 

 Arbeidsgiver

 Arbeidssted, bransje og startdato 

 Alle

 Fødselsdato

 Fødselsdato 

 Medlemmer av JF og DNA

 Aktørnummer

 Systemgenerert nummer som er medlemsnummer eller kundenummer 

 Alle

 Samtykke

 Avgitt/stoppet samtykke for ulike formål

 Medlemmer JF og DNA samt andre kursdeltakere

 Kjøpsopplysninger 

 Kjøpte kurs, abonnementer mv.

 Alle

 Etterutdanningstimer 

 Etterutdanningstimer på  gjennomførte kurs

 Medlemmer av DNA

 Fagområder

 Registrerte fagområder/interesseområder

 Alle

 Fakturainformasjon

 Referanse, ansattnummer

 Alle

 

Samtykke

Som medlem av Juristforbundet og Advokatforeningen vil du som en del av medlemskapet motta informasjon om Juristens Utdanningssenters kurstilbud. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrev med kurstilbud fra JUS. Dette gjør du i nederst i nyhetsbrevet fra JUS.

Når du abonnerer på nyhetsbrev på nettsidene våre, godtar du at vi lagrer navn, e-postadressen din hos vår nyhetsvarselleverandør Apsis. Disse opplysningene brukes til å sende deg varsel om nyheter som vi publiserer. Du kan når som helst melde deg av direkte fra nyhetsbrevet/nettsidene våre.

Innsyn, retting, sletting av personopplysninger

I henhold til personopplysningsloven har alle krav på innsyn i registrerte personopplysninger. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til juskurs@jus.no. Ved henvendelse må du oppgi ditt navn og ev. medlemsnummer/kundenummer. Dersom de registrerte opplysningene er feil eller ufullstendige, kan du kreve disse rettet.

Sletting av profil på min side

Dersom du ønsker det, kan du få slettet din profil på «min side» på jus.no. For medlemmer av Juristforbundet og Advokatforeningen vil Juristenes Utdanningssenter likevel ha registrert opplysninger om kundeforholdet i 10 år, slik at de kan brukes til å dokumentere etterutdanning og kompetanse. For kursdeltakere som ikke er medlemmer vil vi oppbevare personopplysninger i fem år fra aktivt kundeforhold.

Videreformidling av personopplysninger

Juristens Utdanningssenter har av og til samarbeid med eksterne knyttet til kursvirksomhet. For at kursdeltakere skal få relevant informasjon knyttet til kursavviklingen formidler vi et minimum av personopplysninger til disse. Opplysningene skal kunne benyttes til det respektive kurs.

For kurs med hotellovernatting formidles nødvendige personopplysninger om overnattende kursdeltakere til respektive hotell.

Sikkerhet – tilgang og oppbevaring

Personopplysninger benyttes av Juristenes Utdanningssenter, og oppbevarer personopplysninger i sitt CRM-system og webpubliseringssystem. Juristenes Utdanningssenter har god internkontroll og rutiner rundt tilgang og oppbevaring av personopplysninger. Alle data er lagret på en trygg og forskriftsmessig måte hos vår IT-leverandør, Intility AS.

Bruk av informasjonskapsler/cookies 

Juristenes Utdanningssenter bruker informasjonskapsler (cookies) på vårt nettsted jus.no. Når du besøker våre nettsider, samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser. Vi bruker cookies for optimalisering av innhold og trafikkmåling/-statistikk. De fleste nettlesere er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert.

Juristenes Utdanningssenter samler inn informasjon automatisk til analysebruk. Vi innhenter besøksstatistikk for jus.no via Google Analytics. Denne informasjonen benytter vi til drift og videreutvikling av våre nettsider.

Klager

Du kan til enhver tid kontakte Juristenes Utdanningssenter dersom du har spørsmål eller henvendelser knyttet til behandling av dine personopplysninger. Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med det som fremgår her eller av personvernlovgivningen, har du anledning til å klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på deres nettsider datatilsynet.no.

 

Endringer i personvernerklæringen

Informasjonen om behandling av personopplysninger vil kunne bli endret, bl.a. som følge av endringer i våre tjenester, eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger. Gjeldende erklæring vil alltid være tilgjengelig på våre nettsider.