Personvernerklæring

Dette er Juristenes Utdanningssenters personvernerklæring.

Juristenes Utdanningssenter behandler dine personopplysninger i henhold til norsk lov. Vi er underlagt personopplysningsloven, herunder personvernforordningen i likhet med alle norske selskaper.

Behandlingsansvarlig

Juristenes Utdanningssenter er behandlingsansvarlig for alle personopplysninger som kursdeltakere gir oss gjennom påmelding, og dermed ansvarlig for at behandling av personopplysninger skjer i tråd med norsk lov. Våre behandlingsgrunnlag vil være kurspåmelding (avtalegrunnlaget), særskilt samtykke, eller berettiget interesse, jfr. GDPR artikkel 6.nr 1.

Databehandler

Juristenes Utdanningssenter er juristenes og advokatenes egen organisasjon for etterutdanning og kompetanseutvikling, og er derfor databehandler for personopplysninger knyttet til kursvirksomhet og informasjon om denne til medlemmer i Advokatforeningen.   

For Juristforbundets medlemmer er vi imidlertid behandlingsansvarlig, da deres medlemmer er medlemmer av en fagforening, og det krever særskilt samtykke for å behandle disse medlemmers opplysninger. Jfr GDPR artikkel 9.nr.2 bokstav d.

Hvilke personopplysninger samler Juristenes Utdanningssenter på deg?

 

Formål med behandling av personopplysninger

De personopplysninger som innhentes er nødvendige for å kunne administrere kundeforholdet, og oppfylle våre forpliktelser knyttet til medlemmer av Juristforbundet, Advokatforeningen, og ikke – medlemmer.

Opplysningene brukes i tillegg til markedsundersøkelser og analyser i forbindelse med kursutvikling.

Samtykke

Som medlem av Advokatforeningen vil du som en del av medlemskapet motta informasjon om Juristens Utdanningssenters kurstilbud. For Juristforbundets medlemmer har det blitt innhentet særskilt samtykke, da deres medlemmer av en fagforening.  

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrev med kurstilbud fra JUS. Dette gjør du i nederst i nyhetsbrevet fra JUS eller inne på min-side i den respektive medlemsorganisasjon du er medlem av.

Når du abonnerer på nyhetsbrev på nettsidene våre, godtar du at vi lagrer navn og e-postadressen din hos vår nyhetsvarselleverandør Apsis. Disse opplysningene brukes til å sende deg varsel om nyheter som vi publiserer. Du kan når som helst melde deg av direkte fra nyhetsbrevet/nettsidene våre.

Innsyn, retting og sletting av personopplysninger

I henhold til personopplysningsloven har alle krav på innsyn i registrerte personopplysninger. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til juskurs@jus.no. Ved henvendelse må du oppgi ditt navn og evt. medlemsnummer/kundenummer. Dersom de registrerte opplysningene er feil eller ufullstendige, kan du kreve disse rettet. Vi skal svare på din henvendelse innen 14 arbeidsdager. Du kan når som helst slette din profil på «min side» på jus.no.

Hvor lenge oppbevarer vi opplysninger om deg?

For medlemmer i Advokatforeningen vil Juristenes Utdanningssenter likevel har registrert opplysninger om våre kursdeltakeren i 10 år, slik at de kan brukes til å dokumentere etterutdanning og kompetanse. For øvrige kursdeltakere vil vi oppbevare personopplysninger i fem år fra aktivt kundeforhold.

Videreformidling av personopplysninger

Juristens Utdanningssenter har av og til samarbeid med eksterne knyttet til kursvirksomhet. For at kursdeltakere skal få relevant informasjon knyttet til kursavviklingen formidler vi et minimum av personopplysninger til disse. Opplysningene skal kunne benyttes til det respektive kurs og slettes deretter.

For kurs med hotellovernatting formidles nødvendige personopplysninger om overnattende kursdeltakere til respektive hotell. Særskilte personopplysninger som f.eks. matallergi, må du selv oppgi til hotellet.

Sikkerhet – tilgang og oppbevaring

Personopplysninger benyttes av Juristenes Utdanningssenter, og oppbevares i sitt CRM-system og webpubliseringssystem. Juristenes Utdanningssenter har databehandleravtaler med alle respektive underleverandører og gjennomgår internkontroll og rutiner rundt tilgang og oppbevaring av personopplysninger.

All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS området.

Bruk av informasjonskapsler/cookies 

Juristenes Utdanningssenter bruker informasjonskapsler (cookies) på vårt nettsted jus.no. Når du besøker våre nettsider, samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser. Vi bruker cookies for optimalisering av innhold og trafikkmåling/-statistikk. De fleste nettlesere er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert.

Juristenes Utdanningssenter samler inn informasjon automatisk til analysebruk. Vi innhenter besøksstatistikk for jus.no via Google Analytics. Denne informasjonen benytter vi til drift og videreutvikling av våre nettsider.

Klager

Du kan til enhver tid kontakte Juristenes Utdanningssenter dersom du har spørsmål eller henvendelser knyttet til behandling av dine personopplysninger. Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med det som fremgår her eller av personvernlovgivningen, har du anledning til å klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på deres nettsider www.datatilsynet.no.

Endringer i personvernerklæringen

Informasjonen om behandling av personopplysninger vil kunne bli endret, bl.a. som følge av endringer i våre tjenester, eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger. Gjeldende erklæring vil alltid være tilgjengelig på våre nettsider.