Opptak: Schrems II

Dette er et opptak av Schrems II og nye overføringsavtaler fra EU.

Meld meg på

Timer

3 juridiske timer

Fagområde

Ajourført: 26. jan. 2021

Kursavgift

Medlemmer: 2 100 NOK ekskl. mva.

Andre: 2 600 NOK ekskl. mva.

Pris for abonnenter 0,-

FORDYPNINGSKURS

Hva lærer du?

Dette er et opptak av webinaret våren 2021

Den kontroversielle Schrems II-dommen fra EU-domstolen har store konsekvenser for overføring av personopplysninger til land utenfor EØS. EU-domstolen oppstiller en rekke vilkår som må være oppfylt for at slik overføring skal være lov. Det europeiske personvernrådet (EDPB) har kommet med en utfyllende veiledning om Schrems II-dommen. Hvorvidt denne veiledningen er til hjelp eller ikke er det ulike meninger om. Hva må du gjøre for å etterleve vilkårene? Thomas, Hedda og Tobias gir deg svarene.

PS! JUS tilbyr nå et digitalt abonnement ut 2021. Her får du tilgang til markedets største digitale portefølje av juridiske kurs. Som en del av dette abonnementet får du også tilgang til to livestreamkurs (årlige oppdateringskurs eller andre kurs som tilbys via livestream). Her kan du lese mer om abonnementet.

Hvem passer kurset for?

Advokater, jurister og andre som jobber med personvern.

Leksjoner

Gjør deg klar til webinar!
Schrems II og nye overføringsavtaler fra EU

I dette webinaret vil assosiert partner (PhD) Thomas Olsen fra Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig og advokat Hedda Emilie Bratt fra Advokatfirmaet Berngaard gjennomgå de skjerpede overføringsreglene som følge av EU-domstolens «Schrems II»-avgjørelse. I webinaret blir det også en gjennomgang av EU-kommisjonens nye standardavtaler for overføring av personopplysninger. Webinaret vil ha en praktisk tilnærming til hva norske virksomheter må gjøre for å etterleve regelverket i lys av Personvernrådets og Datatilsynets veiledning, både med hensyn til eksisterende overføringer og ved anskaffelse av nye IT-tjenester.

Advokat, Thomas Olsen,
Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS,, Oslo

Advokat, Hedda Emilie Bratt,
Advokatfirmaet Berngaard AS, Oslo

Pause
Datatilsynets syn på dommen og etterlevelse

Det har gått et halvt år siden dommen falt. Hvilke erfaringer har Datatilsynet gjort seg i denne perioden? Hva er status i Datatilsynets pågående saker om Schrems II? Hva forventes av virksomheter, og hvordan vil Datatilsynet håndheve reglene dersom man mottar en klage?

Seksjonssjef, Tobias Judin,
Datatilsynet, Oslo

Q&A

Deltakerne har anledning til å stille spørsmål til foreleserne.

Kursslutt
Skriv ut hele programmet

Praktisk informasjon

Du kan ta kurset på PC/Mac, nettbrett eller smart-telefon. Du kan se kurset flere ganger, og selv bestemme hvor stor del du ønsker å se av gangen. For å få godkjent etterutdanningstimer må hele kurset gjennomføres. 

Kurset er tilgjengelig i 180 dager fra kjøpsdato eller så lenge du har aktivt abonnement.

 

Dette opptakets siste salgsdato er 31.12.2021.

Ajourført: 26. jan. 2021

Personvern

JUS arrangerer "Det årlige personverkurset" som samler alle de forskjellige aktørene som arbeider innen dette fagområdet. Vi holder også regelmessig innføringskurs, temakurs og fordypningskurs innen dette voksende rettsområdet, både i form av tilstedeværelseskurs og som e-kurs.

JUS jobber kontinuerlig med å videreutvikle kursporteføljen. Dersom du har innspill til temaer eller foredragsholdere hører vi gjerne fra deg. Kontakt fagansvarlig jurist Gulsum Koc på e-post gk@jus.no eller telefon 93835018 

Mer informasjon om fagutvalget

Flere aktuelle kurs

Oktober

September