Podkast

Takk og lov – med Anine Kierulf 

Takk og lov er en ukentlig podkast om dagsaktuelle og mer varig aktuelle problemstillinger fra jussens verden, ledet av Anine Kierulf. Takk og lov presenteres av Juridika og Juristenes Utdanningssenter. 

 

Lytt og abonner på podkasten her, Spotify, Apple eller i din foretrukne podkast-avspiller.

___________________

1. april: Juss og klima med Adele Matheson Mestad

I dagens episode av Takk og lov møter Anine Kierulf direktør i Norges institusjon for menneskerettigheter, Adele Matheson Mestad, for å snakke om juss og klima. Da snakker vi ikke om dårlig luft i retten eller det tidvis kansellipregede samtaleklimaet blant jurister; vi snakker om klimakrisen, klimautfordringer, klimasaken og hva den egentlig har med juss å gjøre. 

 

25. mars: NAV og EØS med Christoffer C. Eriksen

Premiere! I den første episoden av Takk og lov møter Anine jussprofessor Christoffer C. Eriksen for å snakke om NAV-saken, eller skandalen, hva den egentlig går ut på, og hvordan EØS-reglenes innvirkning i norsk rett generelt byr på muligheter og utfordring for alle fra den minst mektige trygdeborger til den mest mektige statsminister og hennes rådgivere. En sak, en skandale eller begge deler? Lytt og bestem selv!

Les sak hos Juridika om hvordan podkasten ble til: Takk og lov – nå kan du høre lyden av juss!

Fra saken hos Juridika Innsikt:

«Første episode handler for eksempel om den store NAV-saken som har hjemsøkt vårt land i 2019. I studio kommer EØS-eksperten Christoffer Eriksen, som er professor ved Institutt for offentlig rett ved UiO. 

– Denne podkasten spilte vi jo inn en ukes tid før koronaviruset brøt ut og situasjonen er jo blitt endret for mange. Men jussen fortsetter som før, og NAV-saken fortsetter jo som før. 19. mars erklærte for eksempel Gjenopptakelseskommisjonen at den første NAV-saken åpnes, sier Eriksen.»

 spotify logo 

 Spotify

 

  

Apple

 

Anine Kierulf arbeider som førsteamanuensis ved juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo og som spesialrådgiver ved Norges institusjon for menneskerettigheter.

Ønsker du å bli varslet når det kommer en ny episode? Abonner på podkasten direkte i din avspiller! Se oppskrift under.

Du kan også abonnere på vårt nyhetsbrev, følge oss på Facebook, LinkedIn eller Instagram for informasjon om podkast, kurs og kompetanseutvikling.

Her er oppskriften for å få episodene rett til mobilen eller datamaskinen.

Har du Iphone, følger det med et program som heter Podkaster. Der kan du søke opp Takk og lov og trykke på «abonner»

Du kan også bruke Spotify, og søke opp på samme måte. Der trykker du på «Following» for å abonnere på Takk og lov.

I appstore finner du også andre podkast-avspillere, der du også vil finne Takk og lov.

Android-telefoner og andre typer har også mange podkast-avspillere du kan velge mellom.

Du kan også bruke pcen din. Hvis du ikke vil lytte direkte i nettleseren din her på jus.no, kan du også bruke Apples program Itunes. Det fungerer både på Mac og PC. Der søker du opp podkasten, og kan abonnere direkte via «Abonner»-knappen.

Vi tar gjerne i mot innspill fra dere på vår podkast!

Har du spørsmål eller tilbakemeldinger kan du ta kontakt med Juristenes Utdanningssenter eller Juridika i sosiale medier, eller sende en mail til fagansvarlig jurist. Hvis du lytter i Apple sin avspiller, er det også hyggelig hvis du vil vurdere podkasten og/eller legge igjen en omtale.

Aktuelle kurs

Mars

Kontaktpersoner

 • Janne Haraldsen
  INNSPILL TIL TEMA:

  Janne Haraldsen

  Fagansvarlig jurist
  m: (+47) 924 44 807
 • Mette Bisgaard
  INNSPILL TIL TEMA:

  Mette Bisgaard

  Fagansvarlig jurist
  m: (+47) 944 30 546