Immaterielle rettigheter i konkurs

- Med hovedfokus på endringene i panteloven av 1.7.15

Meld meg på

Tid

4. sep.

Påmeldingsfrist: 6. aug.

Fortsatt ledige plasser

Timer

3 juridiske timer

Fagområde

Sted

Tjuvholmen Sjømagasin, Tjuvholmen allé 14, OSLO

Kursavgift

Medlemmer: 2 700 NOK

Andre: 3 300 NOK

FORDYPNINGSKURS

Hva lærer du?

Tidligere falt patenter og andre immaterielle rettigheter under et driftstilbehørspant, men rekkevidden var uklar og driftstilbehørspantet ga ikke gitt tilstrekkelig finansieringsgrunnlag for en del forsknings- og utviklingsvirksomheter. Det kom en lovendring 1. juli 2015 som klargjorde reglene for dette. Det er nå mulig å særskilt pantsette patenter og planteforedleretter. Videre er driftstilbehørets omfang i forholdet til immaterielle rettigheter fått en avklaring. Kurset gir en innføring i de nye reglene og er nyttig for advokater som arbeider som bostyrere eller bistår banker eller andre aktører som er opptatt av hvordan man kan finansiere/pantsette immaterielle rettigheter innenfor de nye reglene.

Program

14:00 Velkomstkaffe og registrering
14:30 Status før lovendringen og utfordringer man har og har hatt med immaterielle rettigheter i konkurs Advokat, Nils Holger Koefoed,
Ro Sommernes Advokatfirma DA, Oslo

Advokat, Håvard Wiker,
Ro Sommernes Advokatfirma DA, Oslo

15:00 Adgang til særskilt pantsettelse av patenter og planteforedlerretter
15:30 Pause m/ lett servering
16:00 Utvidelse og avklaring av driftstilbehørspantets omfang i forhold til immaterielle rettigheter
16:30 Nye regler om prioritetskonflikter
17:00 Kursslutt. Asiatisk buffet og drikke serveres i lokalene i en times tid etter kurset.
Skriv ut hele programmet

Konkurs

Det sentrale kurset på dette rettsområde er "Det årlige fordypningskurset i konkurs", som arrangeres hver forsommer i Kristiansand. Dette kurset samler den norske konkursekspertise og er en av de store møteplassene til JUS, med over 200 jurister og advokater til stede. I tillegg arrangeres jevnlig kurs i andre juridiske emner, som hører inn under dette fagområde. JUS jobber kontinuerlig med å videreutvikle kursporteføljen. Dersom du har innspill til temaer eller foredragsholdere hører vi gjerne fra deg. 

Mer informasjon om fagutvalget